Welkom Energie
23 november 2022

Top 5 pizza’s die het meest gegeten worden!

Top 5 pizza's

Pizza’s zijn populair! Overal ter wereld worden pizza’s gegeten en ook in Nederland worden per dag honderden pizza’s genuttigd. Een populaire pizza is is natuurlijk de pizza Margherita maar welke pizza’s worden er nog meer veel gegeten?

Dit is de top 5 pizza’s die in Nederland het meeste gegeten worden. Wij krijgen al vast honger, u ook?

Pizza Margherita met stip op 1

Verreweg de meest populaire pizza is de pizza Margarita. De pizza met de kleuren van de Italiaanse vlag is niet alleen in Italië ongekend populair, maar ook in ons land.

Slechts drie ingrediënten: tomatensaus, mozzarella en basilicum vormen samen een perfecte combinatie voor deze eenvoudige maar heerlijke pizza.

Deze lijkt op de pizza Napolitana, met mozzarella en tomaat, uit Napels, maar is niet hetzelfde.

#2 De pizza met ham

Een pizza met ham en champignons is de meest populaire pizza met meer ingrediënten dan tomatensaus, mozzarella en basilicum alleen. Een pizza met ham is er ook in de variant met rauwe ham, die later op de gebakken pizza wordt gelegd.

#3 Pizza salami of Diavola

Halverwege deze top 5 staat weer een pizza met vlees. Pizza Diavola, soms met ook rode ui en paprika, maar meestal alleen tomatensaus, mozzarella en de salami.

#4 Pizza met verschillende soorten groentes

Voor de vegetariërs onder ons is de pizza Verdure onverminderd populair. Het deeg met paprika, tomaat, rode ui, tomatensaus, mozzarella en andere toppings komt in verschillende vormen voor. Andere populaire vegetarische gerechten zijn bijvoorbeeld de parmigiana: aubergine met tomatensaus en kaas.

#5 Pizza Calzone

De pizza met het dubbelgevouwen deeg wordt ook veel gegeten in Nederland. Tomatensaus en mozzarella, en allerlei andere ingrediënten vullen deze pizza.

Andere populaire pizza’s

Niet in de top 5, maar er zijn meer pizza’s die in Nederland graag gegeten worden. Denk aan de iets wat omstreden pizza Hawaii met ananas. Deze is in Nederland zeer populair maar in in Italië kunt u die niet bestellen zonder de kok te beledigen. Ananas hoort niet op een pizza, aldus de Italianen.

Een Turkse pizza met shoarma en knoflooksaus vindt u niet bij de pizzeria, maar wordt ook veel verorberd in ons land. Hoewel het pizza heet, is het meer een variant van een broodje shoarma.

Niets mis mee, vinden wij, maar niet Italiaans. Op een pizza hoort als basis mozzarella en tomatensaus.

Italiaanse pizza’s in Son en Breugel!

Heeft u trek gekregen in de echte Italiaanse pizza? Kom dan snel een avond genieten in ons restaurant! Bij Il Ponte in Son en Breugel eet u de heerlijkste pizza’s, die wij vers voor u bereiden in onze houtoven.

Op onze kaart vindt u natuurlijk alle pizza’s uit deze hongerig makende top vijf! Naast de top 5 pizza’s hebben wij veel meer lekkers uit Italië op de kaart staan. En uiteraard vindt u bij ons ook de bijzondere pizza Hawaii! Graag tot snel in ons sfeervolle restaurant!