Welkom Energie
14 december 2022

Werk in beveiliging: aan de slag als beveiliger

Security

Beveiligers zijn onmisbaar en houden iedere locatie veilig. Van een kantoorpand tot persoonsbeveiliging en van receptiediensten tot grootschalige evenementen en concerten; werken in de beveiliging is leuk, afwisselend en uitdagend maar ook belangrijk en vaak ben je zelfs onmisbaar. Je werkt als beveiliger vaak op verschillende locaties en komt in actie bij calamiteiten maar zorgt ook dat bezoekers van een groot kantorencomplex gastvrij ontvangen worden.

Beveiligingswerk

Wanneer je in de beveiliging aan de slag gaat zal je merken dat er heel veel verschillende facetten zijn aan het beroep van beveiliger. Zo kan je aan de slag als persoonsbeveiliger en dan zorg je samen met je collega’s dat iemand die bijvoorbeeld bedreigingen ontvangen heeft, veilig op zijn of haar werk komt.

Je kan ook ingezet worden voor de beveiliging van

  • Ziekenhuizen
  • Gebouwen of kantoorpanden
  • Scholen
  • Winkels

Receptiediensten

Veel kantoren hebben tegenwoordig een mooie ontvangsthal en als beveiliger kan je ook daar worden ingezet. Tijdens deze receptiediensten zorg je niet alleen dat bezoekers zich registeren, je bent ook het eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Gastvrij, galant en hoffelijk, maar ook alert en kordaat wanneer nodig.

Ad Hoc beveiliging

Naast de beveiliging van bijvoorbeeld ziekenhuizen en bedrijfspanden, kan je als beveiliger worden ingezet op ad hoc basis. Je kan dan werkelijk overal worden ingezet bijvoorbeeld om een winkel te beveiligen na een brand of een dienst over te nemen wanneer er uitval is door ziekte.

Spannend en afwisselend

Werken in de beveiliging is spannend en afwisselend. Jij bent degene die heel veel mensen mag beschermen en samen met je collega’s houd jij Nederland veilig. Je bent daadkrachtig en zelfverzekerd. Daarnaast heeft vrijwel iedereen die in de beveiliging aan de slag gaat een BHV cursus gevolgd en weet je dus ook hoe te handelen wanneer iemand gewond is geraakt.